naar hoofdpagina

Verenigingsnieuws

Leerkracht als motor voor vernieuwing

PCPO Nieuwerkerk en CHE bekrachtigen intensieve samenwerking

De PCPO Nieuwerkerk en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) tekenden op 7 februari 2017 een overeenkomst waarin intensief samenwerken centraal staat. Dit deden zij samen met 25 andere basisschoolbesturen. De gezamenlijke doelen zijn het opleiden van nieuwe leerkrachten, begeleiden van startende leerkrachten en innoveren van het basisonderwijs. 
 
Met deze ondertekening op de CHE intensiveert de hogeschool de samenwerkingen die er zijn en breidt zij het landelijk netwerk uit. Iedere partnerschool heeft een gekwalificeerde interne coach opleiden (ICO) en gekwalificeerde mentoren in een stabiele begeleidingssituatie. Hierdoor is er een lerende en onderzoekende cultuur ontwikkeld en is er ruimte om in een groter professioneel netwerk te leren en de leerkracht nog meer in zijn innovatieve kracht te zetten.
 
Onderzoek en kennisdelen Jannette Meiling, waarnemend directeur opleiding Leraar Basisonderwijs van de CHE: “Er is vanuit de basisscholen en de CHE behoefte aan een volgende stap in de samenwerking. Met de ondertekening bekrachtigen we dit. We zien bij alle partnerscholen de wil om te werken vanuit een open, professionele en lerende cultuur. Vanuit die basis creëren we samen een grotere en krachtiger leeromgeving van leerkrachten en aspiranten leerkrachten. De leerkracht zien we als motor voor vernieuwing. We willen bijvoorbeeld gezamenlijk meer praktijkgericht onderzoek doen en kennisdelen met de academische opleidingsscholen en universiteiten. Verder zetten we in op het praktisch vormgeven van Passend Onderwijs en het omgaan met verschillen tussen kinderen. Daarnaast biedt de CHE een divers scholingsaanbod voor professionals en is maatwerk mogelijk.”
 
Categories categoryOpenbaar
Bekeken: 2210 keer

Leden over de vereniging

"..Twee scholen werken samen om lessen vorm te geven rondom Kerkgeschiedenis. Het is prettig om elkaars expertise en enthousiasme te zien en te gebruiken…”
(Jorien Kraal, leerkracht Gideonschool)

Contact

Bezoekadres:

Meidoorn 1a
2912 RE Nieuwerkerk aan den IJssel
0180-326832